lauantai 1. joulukuuta 2012

Helsingin Sanomat arvioi: Robin-elokuva aliarvioi Robinin faneja

Robin on hyvä live-esiintyjä, ja tytöt tykkäävät.

Kuluvan vuoden aikana 14-vuotias Robin on julkaissut kaksi levyä ja tehnyt kymmeniä keikkoja. Hänestä on tehty fanilehti ja kirja. Robinin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa miljoonia kertoja. Nyt teinitähti sai oman elokuvan.
Tai no, käytännössä Robin The Movie on puolitoistatuntinen mainos, joka markkinoi lokakuussa ilmestynyttä Chillaa-levyä, mutta asia tuskin tuli kenellekään yllätyksenä.
Robin The Movie seuraa popparin kulunutta kesää. Dokumentin perusteella Robin vietti sen lähinnä keikkaillen ja uutta levyä valmistellen, mutta onneksi aikaa jäi myös tavistoimintaan, kuten makkaran paistamiseen ja uimiseen sekä sparraajana toimivan Jimi Constantinenjekuttamiseen.
Robin on taitava live-esiintyjä, ja parhaimmillaan keikkataltioinnit ovat huikeaa katseltavaa. Lisädraamaa dokumenttiin yritetään saada Robinin äänenmurroksen aiheuttamilla ongelmilla, ja lisäksi jännitetään, pääseekö Robinin itse sanoittama kappale mukaan uudelle levylle.
Se ei ikävä kyllä riitä.
Eniten dokumentissa harmittaa se, että se aliarvioi Robinin faneja, joita ilman hän kuitenkin olisi vain tavallinen, joskin lahjakas ja hurmaava nuorukainen. Robin The Movie ei kerro, millainen Robin oikeasti on, ja popparin lapsuuskin käsitellään alta pois alle puolessa tunnissa kotivideoiden ja valokuvien avulla.
Elokuvan jälkeen päässä soi Puuttuva palanen. Voinee siis kuitenkin väittää, että elokuva on lajissaan onnistunut.

Lähteet
helsingin sanomat

1 kommentti:

*asiallisia kommentteja