lauantai 9. maaliskuuta 2013

Robin ääniongelmistaan: Tuntui tosi pelottavalta


Robin on joutunut siirtämään keikkojaan ääniongelmien vuoksi. Copyright: MTV Oy
Teinisensaatio Robin on viimeaikoina kamppaillut äänenmurroksensa kanssa. Tähti on joutunut siirtämään jo sovittuja keikkoja eteenpäin, jotta ääni ei rasittuisi liikaa. Robinin piti esiintyä viime lauantaina Nurmijärvellä, mutta keikka siirtyi huhtikuulle.
Nuorten hyväksi -illan soundcheckissä Robin lauleskeli vaivattomasti.
Kuinka äänesi voi nyt?
– Aivan hyvin. Odotan illan keikkaa tosi paljon. Mulla on hyvä soundi, mutta ääni ei kestä yhtäjaksoisesti kovin kauan, Robin tuumaa.
Laulaja kertoo joutuneensa äänenmurroksensa takia lyhentämään hiukan keikkojensa settilistaa, jotta ääntä riittäisi loppuun saakka. Robin on kuitenkin saanut laulunopettajaltaan vinkkejä kestävään ja turvalliseen äänenkäyttöön.
– Aluksi tuntui tosi pelottavalta, kun ääni vain yhtäkkiä katosi. Laulunopettajan vinkeillä ääntä pystyy onneksi hallitsemaan, Robin toteaa.
Laulajan kevät kuluu pitkälti keikkaillen. Robin pyhittää koko toukokuun opiskelulle, sillä ennen kesää hänen täytyy läpäistä opintokokonaisuuksiensa loppukokeet.
– Olen hyvin tunnollinen opiskelija, Robin myöntää.
Laulaja opiskelee englanninkielisellä luokalla.
Koska artisti vaihtaa laulukielensä englanniksi ja valloittaa ulkomaiden musiikkimarkkinat?
– Pysytään nyt vielä Suomessa suomenkielisellä linjalla. Mutta jos joskus tulevaisuudessa ulkomaille suuntaan, niin sitten tehdään tietysti hittejä englanniksi, Robin toteaa.
Julkisuus ja suursuosio ei ole Robinin mukaan vaikuttanut hänen elämäänsä liiemmin negatiivisesti.
– En haikaile niitä aikoja, jolloin kukaan ei tunnistanut minua. Elämä on laulamisen seurauksena muuttunut paljon hauskemmaksi, Robin summaa.
Lähteet:
MTV3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

*asiallisia kommentteja