perjantai 12. heinäkuuta 2013

Robinilta uusi levy syksyllä - nämä musavelhot ovat musiikin takana

Robin laulaa kiusaamisesta.

Robin toivoi toista Chillaa-levyä tehdessään, että voisi laulaa nettikiusaamisesta.

- Nyt syntyi sellainen sanoitus, jonka takana hän voi seisoa, laulajan manageri Hannu Sormunen kertoo.

Lokakuussa julkaistavan levynsä Anonyymit ja nimimerkit -kappaleessa Robin laulaa näin:

"Tiedän et se hajottaa

sydämesi musertaa

kun laumasielu kiusaa sua taas"

Sanoituksen on tehnyt Heidi Maria Paalanen.

Sormunen sanoo, että kiusaaminen on vaikea laulunaihe. Robinille on nyt kuitenkin onnistuttu tekemään kappale, joka ei kauhistele, sääli tai jeesustele, vaan kannustaa.

Robin Packalen, 14, on valinnut itse kaikki syksyllä julkaistavan levynsä laulunaiheet. Hänellä on takanaan hurja vuosi. Sen jälkeen, kun Frontside Ollie ilmestyi nettiin tammikuussa 2012, nuoren turkulaisen levyjä on myyty lähes 300.000 kappaletta.

Robin on tehnyt oman keikan Hartwall-areenassa sekä lämmitellyt samassa salissa ja Norjassa Justin Bieberiä sekä kirjoittanut tuhansia nimmareita.

Hän on edelleen vasta nuori poika, joka menee peruskoulun yhdeksännelle luokalle kesäloman jälkeen. Mutta vuodessa Robin on kasvanut monin tavoin, ihan konkreettisestikin.

- Pituutta on tullut vuodessa 20 senttiä, hän sanoo.

Ahkeran trampoliiniharjoittelun ansiosta hän on kuitenkin säilyttänyt koordinaatiokykynsä ja fanit saavat edelleen ihailla keikoilla Robinin voltteja ja kärrynpyöriä.

Myös musiikillinen ammattitaito ja itseluottamus ovat kasvaneet. Ensimmäisillä kahdella levyllään Robin lauloi Maki Kolehmaisen säveltämiä ja tuottamia sekä eri sanoittajien tekemiä kappaleita.

Jos Robinilla joskus olikin jotain kommentoitavaa, hän jätti usein sanomatta. Hän oli vielä liian kokematon eikä oikein tiennyt, miten studiossa ollaan.

Nyt hän tietää. Hän on osallistunut myös uuden levyn kappaleiden kirjoittamiseen. Suurin osa uuden levyn kappaleista on syntynyt biisileireillä, johon on kutsuttu monenlaisia musiikintekijöitä kokeneista rock-kirjoittajista uuden polven tuottajiin tekemään yhteistyötä.

Lauluntekijät ovat kirjoittaneet aiheista, joista Robin on kertonut haluavansa laulaa.

- Ihmiset on jaettu ryhmiin ja olen kiertänyt niitä ryhmiä kommentoimassa, Robin kertoo.

Tulevalla levyllä ei ole mukana Frontside Ollien kirjoittanutta Maki Kolehmaista, vaan muun muassa Jonas Olsson, Risto Asikainen, Samuli Laiho sekä kansainvälistä uraa tekevä suomalaistuottaja MGI eli Henri Lanz.

- Nyt on uudenlainen fiilis. Tämä on jotain muuta kuin tehtiin silloin aikaisemmin, Robin sanoo.

Ovatko kokeneet lauluntekijät ottaneet sinut vakavasti?

- En tiedä, kyllä kai, Robin häkeltyy hieman.

Tiedottaja Heidi Nuopponen vakuuttaa, että kyllä, ammattilaiset ovat suhtautuneet nuoreen laulajaan tasaveroisena tekijänä. Sormusen mukaan tulevalla levyllä kuuluu luonnollinen kehitys:

- Lapsipopista on siirrytty teinipoppiin, manageri määrittelee.

Lähteet

iltasanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

*asiallisia kommentteja