sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Robin on itseoppinut volttienheittäjä!

Iltapäiväkerho lähetti tähtitoimittajan Julia Stenroosin haastattelemaan koko kansan lempparipoppari Robinia Kulttuuriareena Gloriassa. 

13-vuotiaan Robin Packalenin ura on lähtenyt kovalla vauhdilla käyntiin. Debyyttisinkku ’Frontside Ollie’ on saavuttanut Youtubessa yli seitsemän miljoonaa katselukertaa ja ensialbumikin julkaistiin helmikuun 22. päivä. Silti Robin tuntee elävänsä kuten muutkin ikätoverinsa: ”Kaikki on samanlaista mutta tää nyt tuli vaan tällee lisänä”, sillä Robin on nuoresta iästään huolimatta tottunut esiintymiseen, hieman pienemmällä mittakaavalla tosin. Kaveritkin ovat pysyneet samanlaisina kuten ennenkin. Robin paljastaa, että tyttöjen käytös ”on ehkä vähän muuttunut”, mutta kohtelu on samanlaista kuin ennenkin. 

Vuonna 2008 Robin voitti lasten ja nuorten pop- ja rocklaulukilpailu Staraskaban, jonka myötä hän pääsi New Wave-kilpailuun edustamaan Suomea Europen kulttikappaleella ‘Final Countdown’. Koko komeus televisioitiin yli sadalle miljoonalle näköradion katsojalle. Tästä huolimatta nuorta musiikkikomeettaa jännittää aina ennen keikkaa, oli tapahtuma minkä kokoinen tahansa. Robin osaa kuitenkin kanavoida jännityksen positiiviseksi energiaksi, sillä jos perhoset eivät kutkuttelisi vatsanpohjalla, niin keikoista voisi helposti tulla ’vasemmalla kädellä vedettyjä.’ Mitään erikoisia keikkojen valmistautumisrituaaleja Robinille ei ole vielä kerinnyt muodostua, mutta puolen tunnin mittainen rauhoittuminen ennen esiintymistä on hänelle silti tärkeää. 

Iltapäiväkerhon vierastoimittajan Julian tiedustellessa Robinin akrobaattisista taidoista, hän vastaa vaatimattomaan tyylinsä olevansa itseoppinut volttienheittäjä: ”Ollaan vähän pompittu tramppaa kavereiden kanssa ja kokeiltu erilaisia temppuja. Siitä se koko juttu on lähtenyt. Tuli nyt vaa mieleen, että vois keikallakin vetää voltin!” naurahtaa hyväntuulinen Robin. 

Yhdeksi Robinin eräänlaiseksi tavaramerkiksi on kehittynyt eriväriset kenkäparit. Haastatteluhetkelläkin Robinin jaloissa kulkivat harmaan ja sinisen kenkäparin yhdistelmä. Tämäkin sai alkunsa leikkimielisestä kokeilusta kaverin kanssa: ”Yks päivä vaan aateltiin kaverin kanssa sekoittaa samanmalliset mutta eriväriset kengät keskenään ja aateltiin et täähän ois hyvä idea ottaa keikalle mukaan!”. Kuitenkin koulussa ja kavereiden kanssa ollessa Robinin jalkoihin sujahtaa usein samanväriset kengät mutta hän yrittää kuitenkin vaalia omaperäistä tyyliään mahdollisimman paljon.
Valokeilassa paistattelemisella on kuitenkin hintansa, sillä menestyksen mukana tulee myös negatiiviset kommentit ja palautteet. Robinilla on kuitenkin selkeä suhtautuminen negatiivisiin kommentteihin: ”En mä sellasia kauheasti edes lue, eikä ne mua lannista tai masenna vaikka lukisinkin, kaikilla on kuitenkin aina oma mielipide. Sekin on tärkeetä.” 

Frontside Ollien ja Faija Skitsoo –biisien lisäksi Robinin mielikappaleita omalta levyltään ovat Huominen Saa Odottaa ja Otan Aurinkoo: ”Se Otan Aurinkoo on niin ilonen biisi ja sitä on hauska laulaa silleen ’Heti aamulla-aa…’ Hahah no ei aleta nyt laulamaan” heittää suloääninen Robin. Keikalla sitten. 

Hyväntuulinen ja leppoisesti vastaileva Robin ei myöskään myönnä olevansa vaikeasti käyttäytyvä teini edes kotioloissa: ”Emmä ikinä mitään ovia ala paiskomaan. Jos joku joskus ärsyttää, niin ei sitä kannata purkaa muihin ihmisiin.” 

Vaikka tuleva kesä tulee olemaan tuoreelle musiikkialan komeetalle kiireinen, niin aikaa on silti tarkoituksella varattu rakkaalle purjehdusharrastukselle. Merille vie siis Robinin tie kesäisin ja rakkaille kavereillekin on kiireisellä miehenalulla myös paljon aikaa.
Robinin omalle youtube-kanavalle ladatuille omatekoisille cover-biiseille ei ole ainakaan ihan lähitulevaisuudessa tulossa jatkoa. Taukoa viimeisimmälle lisäykselle onkin tullut jo viisi kuukautta. Robin silti paljastaa haluavansa esiintyä kahdestaan kitaransa kanssa: ”Vähän toi soitto on vielä tässä vaiheessa töksähtelevää mutta vähän kun opetellaan vielä soittamista niin ehkä jossain vaiheessa mut nähdään lavalla akustisen tai pianon kanssa.” 

Lopuksi Robin pääsi Iltapäiväkerhon salamannopeiden revolverikysymysten tenttisarjaan: Tämän hetken lempparibiisi on Loreenin Euphoria. Parasta Turussa on Ruisrock. Paras telkkariohjelma on Teknari. Paras Robinin keikka (tähän mennessä) on Cirkuksen keikka. Synttärijuhlia vietetään 24.8. Lempijäätelömaku on minttu. Kissa- ja koiravertailussa koira vie voiton. Yövirkun sijaan Robin on aamuvirkku. Robin haluaisi matkustaa Jenkkeihin ja parhaan väriset kengät ovat eriväriset kengät!!! Eli turkoosinsininen ja harmaa-kombinaatio toimii. 

Haastattelun voit kuunnella kokonaan täältä!

Lähteet

kaupunkiradio 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

*asiallisia kommentteja