sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Robin työllistää kymmeniä aikuisia - Äänenmurros vaikeuttaa työntekoa


Robin-tiimissä pyörii kymmeniä aikuisia. Heidän tehtävänään on hoitaa palaverit ja muu sälä. Talouselämä haastatteli laulaja Robin Packalenia, 14, Oikeassa iässä -palstalle.
Packalen oli viime vuoden eniten myynyt artisti Suomessa. 2012 ilmestynyt Frontside Ollie -singleä on klikattu yli kymmenen miljoonaa kertaa Youtubessa. Packalen on peruskoulun 8. luokalla.
Miten jaat aikasi artistin tehtävien, koulun, kavereiden ja harrastusten kesken?
”Viikolla on hyvin aikaa kavereille ja koululle, sillä ne on nyt yritetty rauhoittaa esiintymisistä ja promootioista. Tänä vuonna jää myös vapaa-aikaa, toisin kuin viime vuonna. Silloin ilmestyi kaksi levyä, kirja ja leffa, niiden lisäksi keikkailin. Minulla oli myös show Hartwall Areenalla.”
Teetkö läksyt keikkabussissa?
”Keikkamatkoilla on tullut luettua kokeisiin autossa ja hotellihuoneissa. Ehkä suurin hankaluus on se, että asun Turussa ja musiikkialan jutut ovat Helsingissä. Matkustaminen on joskus puuduttavaa.”
Mikä on laulajan hommissa kivointa?
”Musan tekeminen. On hieno fiilis, kun uusi levy on kaupoissa ja jengi tykkää jostain biisistä ja laulaa sitä keikoilla ihan hulluna.”
”Parasta on tietysti, jos se tykätty biisi on minun tekemäni. Tähän hommaan liittyy myös palavereja sun muuta sälää, joita hoitavat manageri ja vanhemmat. Fanipostia tulee niin paljon, että olen korttien lähettämisessä jatkuvasti jäljessä.”
Millainen urakriisi äänenmurros on ollut ja millä tavoin olet siitä selvinnyt?
”Odotan, että se olisi jo ohi, koska ääneni on nyt parempi ja pystyn tekemään sillä kaikenlaisia jippoja. Ääntä on kyllä vaikeampi hallita kuin ennen. Keskiäänissä on paljon tekemistä ja siinä minua on auttanut lauluopettajani Aija Puurtinen.”
Kuinka suuren joukon aikuisia työllistät?
”Keikkatiimissä ovat soittajat, turvahenkilöstöni, kiertuemanageri ja bussikuski, yhteensä 13–15 henkeä. Lisäksi on musiikin tuottajat, keikkamyyjät, väki levy-yhtiössä, oheistuotemyynnissä ja keikkapaikoilla. Kyllä tässä kymmeniä ihmisiä pyörii.”
Odotatko innolla elokuuta, jolloin täytät 15 vuotta ja pääset virallisesti työntekoon?
”Tällä hetkellä odotan kyllä enemmän mopoautokorttia. ;))”
Lähteet

talouselämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

*asiallisia kommentteja